Boekenvoorkeur

Afbeeldingsresultaat voor dola de jong thuiswacht

Dola de Jong  De thuiswacht 18,99 
Lang houdt Dola de Jong, de schrijfster van de in 1954 verschenen roman de Thuiswacht, haar kaarten tegen de borst.Dan, na een aarzelend begin en vele voorbereidende bewegingen, barst het verhaal open en krijgt de roman je volledig in haar greep en wil je nog maar één ding; in één ruk doorlezen. Hulde aan uitgeverij Cossee die deze onterecht ‘vergeten’ schrijfster heeft heruitgegeven. 

Edna Ferber Het purperen land 20,00
Heerlijke roman die zich afspeelt in het Amerika rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw. Het platteland, maar ook de levendige stad Chicago met zijn markten, opkomende industrie en rijkdom, spelen een belangrijke rol in het boek. Hoofdpersoon is de karaktervolle Selina DeJong, die op jonge leeftijd een groentekwekerij te runnen krijgt met haar kleine zoontje. Ondanks het harde bestaan verlaat haar nooit het gevoel voor schoonheid en esthetiek. Met die, voor de boeren in haar omgeving, onbegrijpbare waarden, probeert ze ook haar zoon op te voeden.

Marijke Schermer Noodweer 17,50
Noodweer of noodkreet, het zou beide kunnen als titel van deze intense, psychologische roman waarin de hoofdpersoon door een ogenschijnlijk ongevaarlijk voorvalletje teruggeworpen wordt op een zorgvuldig geheim gehouden verschrikking. De keuze van het spreken of zwijgen erover, zilver of goud, is er, maar biedt geen oplossing. Het had gewoonweg nooit mogen gebeuren.

                    

Martin Driessen Rivieren 17,99
Bundel van drie robuuste verhalen waarin water (twee rivieren en een beek)het verbindende thema is en hoe dat water het leven van mensen, de voornamelijk mannelijke hoofdpersonen, in haar greep heeft. De verhalen zijn fantastisch geschreven, heel on-Nederlands en twee ervan spelen zich af in de late 19e begin 20e eeuw. Een echt verdiende prijswinnaar (ECI prijs) dit keer.

Nelleke Noordervliet Aan het einde van de dag 19,99
Nelleke Noordervliet weet als geen ander de sfeer van Nederland in de tweede helft van de vorige eeuw op te roepen. (Beter als Mak.)Dit geldt voor de jaren vijftig en zestig, maar ook voor bijvoorbeeld het einde van de jaren negentig en de niet ingeloste beloften van de sociaaldemocratie in de zeventiger jaren. Ze voert een wat knorrige, sceptische en erg rationele oudere vrouwelijke hoofdpersoon ten tonele die, vanwege een avontuur met een biografe, haar leven overziet.Aan het eind van het verhaal begrijp je meer van haar voortdurende tegenzin. Niet het venijn maar de loutering zit bij Noordervliet in de staart

Elisabeth Leijnse, Cécile en Elsa strijdbare freules, een biografie 29,95
De adellijke zussen Cécile en Elsa de Jong van Beek en Donk leefden in de politiek en cultureel interessante tijd rond de eeuwwisseling van de 19e naar de 20e eeuw. Biografe Elisabeth Leijnse heeft die tijd heel treffend in beeld weten te brengen. Dat is in de eerste plaats waarom het boek zo heerlijk leest. Maar de belangrijkste reden waarom de biografie zo meeslepend is, is de zo zeldzaam voorkomende emotionele en psychologische compleetheid van beide beschreven vrouwenlevens. Een terechte prijswinnaar. (De Biografieprijs en de Geschiedenisprijs.)

.


Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op